Om krimromanen Monopol

Monopol

Forfatter: Helle Stensbak
Boken er illustrert med fotografier tatt av May-Irene Aasen

Kort tid etter en konsert for en entusiastisk sal på Rockefeller blir vokalisten Sally Hov brutalt knivdrept i nærheten av Tøyenbadet. Jakten på Sallys drapsmann fører politiførstebetjent Rigmor Stark og hennes kollegaer til lyssky sider av Oslos musikkmiljø, der noen åpenbart er villig til å gå langt for å skaffe seg makt og posisjon. Rigmor er en doktorgrads-dropout som bruker matematikk og økonomisk analyse som etterforskningsmetode. Hun er spontan, uortodoks og tar litt for ofte dumdristige sjanser. Men mest av alt er hun en som tenker. Hele døgnet. Og hennes metoder gir resultater: Etterforskningen fører henne videre fra musikkmiljøet til organisert kriminalitet og noe som ligner korrupsjon i politiets egne rekker. Men jo nærmere Rigmor kommer en løsning, desto tydeligere er det at noen følger henne ubehagelig tett.

Monopol ble utgitt høsten 2015.

Det blir lanseringsfest på Rockefeller den 9.9 klokka 19.00. Anders Giæver bok-bader Helle Stensbak og May-Irene Aasen. Tre låter som omtales i boka fremføres av Valentinerne med Vidar Rugseth og Helle Stensbak. Fri inngang, salg av bøker, øl, og litt til.

Helle Stensbak (f. 1961 på Hamar) er bosatt i Oslo. Hun er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, jobber i dag som sjeføkonom i YS og skriver om økonomi i Aftenposten.  Hun var musiker i femten år og spilte i flere anerkjente band i Oslos undergrunnsmiljø. Kriminalromanen Monopol (2015) er hennes første skjønnlitterære utgivelse.

May-Irene Aasen (f. 1963 i Oslo) er utdannet fotograf og har hatt en rekke utstillinger i Norge og utenlands. Hun er fotografen bak bildene i Gutta – På veien med Jokke & Valentinerne, boken om bandet hun var trommeslager i fra 1982 til siste konsert i 1998.

Del innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *